Основи практики з Mindfulness (травень-липень 2019)

Запрошуємо вас взяти участь у курсі «Основи практики з Mindfulness».

Майндфулнес-орієнтована когнітивна психотерапія є комплексним підходом для вирішення психологічних труднощів. Це комплекс вправ для мозку, який допомагає людині краще взаємодіяти з навколишньою дійсністю, звернення до думок, почуттів і відчуттів тіла людини щоб підвищити здатність справлятися зі складними емоціями, створюючи платформу для зважених рішень.

Майндфулнес базується на трьох компонентах: а) серії простих щоденних практик і психологічних вправ, які можна виконувати практично де завгодно; б) навчанні вмінню контролювати негативні розумові процеси і діяти усвідомлено і чуйно; в) навчанні глибшому розумінню себе.

Сучасні наукові дослідження довели, що програма Майндфулнес сприяє: зниженню частоти та інтенсивності негативних емоційних реакцій, зниженню високих показників тривоги, допомагає в стабілізації емоційних станів та саморегуляції, зменшує ризик розвитку депресії й застрягання на неприємних думках, дає можливість побудувати більш гнучкі стратегії адаптації до стресів.

Слід зазначити, що у даний час програма Майндфулнес визнана на офіційному рівні, як ефективний засіб терапії та рекомендується National Institute for Clinical and Health Excellence (NICE) в Британії для роботи зі стресом, депресією, тривожністю та хронічною втомою, оскільки, за даними різних досліджень, програма Майндфулнес дає такий же ефект, що і прийом курсу антидепресантів і суттєво знижує ризик рецидиву.

В ході програми:
1. Учасники дізнаються, що таке усвідомленість, освоївши найбільш ефективні техніки її розвитку.
2. Навчаться управляти своєю увагою, зробивши її більш стійкою і сфокусованою.
3. Навчаться по-новому ставитися до своїх емоцій і думок.
4. Навчаться новим формам реагування на фізичний та емоційний дискомфорт, проблемні психологічні стани.
5. Підвищать продуктивність у вирішенні задач, які потребують
довготривалої зосередженості і наполегливості.

Тривалість курсу – дев’ять тижнів.
Це необхідний час, щоб не тільки навчитися всім запропонованим технікам але і для того щоб надійно закріпити їх у повсякденному житті.

Учасник групи бере на себе зобов’язання практикувати щодня.

Участь БЕЗКОШТОВНА! Необхідно лише заповнити анкету –

https://forms.gle/pabBFBjsj3SJspVDA

Заняття проходять в групах 1 раз на тиждень, тривалість заняття – 2 години кожного понеділка. Початок занять з 13.05.2019 о 19.00.

Це буде закрита группа і скаладатиметься з 10 чоловік. Тому кількість місць обмежена. Поспішайте)

Тренер:
Заіка Інна В’ячеславівна
Практичний та організаційний психолог
Инна Заика

Захід проводиться в межах проекту “Вільний вибір – розширення доступу та підвищення якості психологічної та психотравматологічної допомоги в Україні”, що фінансується програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.